کود مایع منگنز
مدت زمان مطالعه : حدود 4 دقیقه
گردآورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده
کود مایع منگنز یک عنصر شیمیایی از گروه هفتم جدول تناوبی است ، که فلزی نقره ای یا سفید رنگ سخت و شکننده می باشد. این ماده توسط کارل ویلهلم شیل شیمی دان سوئدی به عنوان یک عنصر شناخته شد. اگرچه به ندرت به شکل خالص استفاده می شود ، اما منگنز برای ساخت فولاد ضروری است. منگنز کاربردهای زیادی در تولید آلیاژ غیر آهنی به ویژه آلومینیوم ، منیزیم ، مس و روی دارد. این عنصر در تولید فولاد برای بهبود سختی ، سفتی و مقاومت استفاده می شود و برای تولید فولاد کربن ، فولاد ضد زنگ، چدن و سوپر آلیاژ استفاده می شود.
کود مایع منگنز اهمیت آن در کشاورزی و باغداری، به جایگاه عنصر منگنز دومین عنصر حیاتی رشد گیاه بعد از کود آهن برمی گردد.
نقش منگنز در تولید محصولات کشاورزی
نقش منگنز در مراحل رشد گیاه بسیار حیاتی است. کمبود این عنصر در خاکهایی با pH خنثی یا زیاد و یا خاکهای حاوی مقادیر بیش از حد موادآلی، شایع است. در مناطق کشاورزی با ویژگیهای عنوان شده، در صورت عدم اصلاح خاک با کود منگنز، مشکلات جدی برای گیاهان ایجاد میشود.

خوشبختانه کود مایع منگنز از طریق محلولپاشی این چالش را برطرف میکند. البته استفاده از این کود به طور مستقیم در خاک بستر گیاه نیز مزایای خاص خودش را دارد.
کود مایع منگنز نقش پررنگی در اصلاح ساختار خاک، بهبود فرآیند رشد و باروری گیاه و همچنین تولید محصولات کشاورزی باکیفیت دارد. مزیتهای این ماده برای گیاه به حدی زیاد است که نمیشود به شرح همه آنها پرداخت
مزایای کود منگنز برای گیاه
کود منگنز یکی از حیاتیترین عناصر مورد نیاز رشد گیاه و تولید محصولات کشاورزی سالم و باکیفیت را در دسترس گیاه قرار میدهد. از طرفی مایع بودن این کود و روش استفاده از آن که به صورت ترکیب با آب و از طریق محلولپاشی صورت میگیرد، تأثیرگذاری آن را دوچندان کردهاست.
کود منگنز نه تنها در مراحل مختلف رشد و باروری گیاه نقش اساسی دارد، بلکه با گیاهان و محصولات مختلف سازگار بوده و طیف وسیعی از درختان و بوتهها را پوشش میدهد.
فواید استفاده از کود منگنز برای گیاه
- بهبود رنگ برگها و تغییر آن به سبز تیره در درختان نخل و سایر گیاهان
- فراهم کردن شرایط ایدهآل برای انجام فرآیند فتوسنتز توسط گیاهان مختلف
- کمک به بهبود تنفس گیاه

- بهبود تقسیمات سلولی و زایایی گیاه
- افزایش مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماریزای ریشه یا بخشهای دیگر گیاه
- تأمینکننده اسیدهای آلی طبیعی، سورفکتانتها، آنزیمها، اسیدهای آمینه، محرکهای زیستی و بافرها برای گیاه
- تحریک فرآیند متابولیسم نیتروژن در گیاه
- افزایش توان گیاه در تحمل تنشهای محیطی
- قابل استفاده در تمام طول سال و مراحل مختلف رشد و محصولدهی گیاه
- در ترکیب با منیزیم، روی و آهن، به یک کاتالیزور غذایی خوب و محرک فرآیندهای آنزیمی و بیوشیمیایی در گیاه تبدیل میشود
- عامل اصلی در سیستمهای مختلف بیولوژیکی از جمله جذب نیتروژن
- تحریک گیاه به جوانهزنی گرده، رشد لوله گرده و ازدیاد سلولهای ریشه
- عامل مهمی در تأمین ویتامینها برای کلروفیلسازی
- تأمین شرایط و متریال مورد نیاز فرآیند ATP در گیاه
- روش استفاده و کاربری بسیار آسان
نشانههای کمبود منگنز در گیاهان

یکی از رایجترین علائم کمبود منگنز در گیاه، کمرنگ شدن رنگ سبز برگها و توقف رشد گیاه است. اولین بخش گیاه که نشانههای کمبود منگنز را بروز میدهد، جوانترین و مسنترین برگها است. در این بخشها لکه های سبز کمرنگی ایجاد شده در حالیکه بخش هایی از آن رنگ کاملاً طبیعی دارند. با ادامهدار شدن این مشکل، ناحیه بین برگها نیز به مرور کمرنگ میشود. سپس لکهها درشتتر شده و رنگ قهوهای به خود میگیرند. آخرین آسیب کمبود منگنز برای گیاه، مرگ و از بین رفتن آن است.
البته نشانههای کمبود منگنز در گیاهان مختلف متفاوت است. برای مثال در گیاه کلم، برگها ابتدا دچار کلروز بینابینی شده و سپس لکههای زردرنگ تمام سطح آن را در بر میگیرد.
در چغندر این کمبود به صورت رویش برگهای مثلثی یا نیزهای شکل خودش را نشان میدهد. برگهایی با لبههای پیچخورده و زرد رنگ که بافت آسیبدیدهای دارند.
در پیاز و ذرتشیرین ، کلروز بینابینی به صورت نوارهای زرد رنگ بر روی برگها ظاهر میشود. در گوجه فرنگی، رگبرگها سبز باقی میمانند، در حالی که بافت بین آنها با تشدید کمبود منگنز، به طور فرایندهای زرد میشود. این شرایط باعث میشود که یک الگوی توری مانند روی برگها ظاهر شود.
استفاده از کود مایع منگنز
این کود را باید قبل از استفاده خوب هم بزنید و آن را با آب رقیق کنید. بدین ترتیب تأثیرگذاری آن دوچندان شده و از بروز مسمومیت گیاهی با منگنز غلیظ جلوگیری میکنید.

بهترین میزان ترکیب کود مایع منگنز با آب، یک تا سه لیتر از این کود در هر هزار لیتر آب است. پس از اعمال این ترکیب به صورت محلولپاشی بر روی گیاه، میتوانید این کار را ده تا پانزده روز بعد تکرار کنید.
تکرار کوددهی با کود مایع منگنز میتواند اثرگذاری آن را افزایش داده و کیفیت محصولات شما را تضمین کند. از طرفی گیاه در مراحل مختلف رشد خود به انواع مواد مغذی از جمله منگنز نیاز دارد، بنابراین یکبار تغذیه گیاه نمیتواند کافی باشد.
خطرات سولفات منگنز
این ماده اکثرا از طریق صنایع بطور آزادانه وارد محیط زیست میشود. این ماده در محیط هوازی وارد مجموعه ای از واکنش های پیچیده می شود که منگنز ایجاد می کنند ولی از نظر بیولوژیکی در دسترس نیست و به دی اکسید منگنز نامحلول تبدیل می شوند. خاک، رسوبات و سنگ ها منابع طبیعی مهم منگنز در محیط زیست است . درجهان حدود دو سوم انتشار منگنز به اتمسفر از طریق منابع طبیعی این ماده صورت می گیرد.
منابع انسانی انتشار منگنز شامل تخلیه فاضلاب شهری، لجن فاضلاب، معدن و فرآوری مواد معدنی (به ویژه نیکل)، تولید گازهای گلخانه ای از تولید فولاد و آهن ، احتراق سوخت های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه ای از وسایل نقلیه (از افزودنی سوخت) است. در این بین استفاده از سولفات منگنز به عنوان کود و خوراک دام مهمترین راه انتشار در محیط زیست هست.
سولفات منگنز ایرانی
سولفات منگنز ایرانی در کشور ایران تولید می شود. خاک های زراعتی ایران به دلیل اسیدی بودن نیازمند به کود های قلیایی هستند. ترکیب کود سولفات منگنز ایرانی ، حاوی ۳۲ درصد منگنز هست . این نوع کود مناسب برای انواع خاک های اسیدی و قلیایی است.
برای خرید این محصول از سازمان تامین نهاده ایران می توانید با کارشناسان ما برای نحوه استفاده درست از محصول مشاوره بگیرید فقط کافیست از اینجا ارتباط برقرار کنید یا به سایت تامین نهاده ایران به ادرس taminnahade.com مراجعه نمایید.