فروشگاه

فهرست مطالب

بهترین رشد گندم

فوق العاده ترین رشد گندم

بهترین رشد گندم

مدت زمان مطالعه : حدود 3 دقیقه 

گرداورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده

برای رشد گندم انتخاب بذر مناسب اولین قدم برای رشد گندم و افزایش عملکرد محصول است.بذر باید با شرایط مختلف منطقه مانند گرما،سرما،شوری یا خشکی سازگار باشد.بذری که استفاده میشود باید دارای خلوص فیزیکی باشد. برای کاشت بذر بهتر است از بذرهای درشت و یک اندازه استفاده کنیم تا موقع الک کردن یا بوجاری کردن بذرهای گندم راحت تر بتوانیم بذر علف های هرز یا بذرهای شکسته و بقایای گیاهی از توده بذر را حذف کنیم. بعد از جداسازی بذرها که از همه مهمتر است و موضوعی که باید رعایت بشود تاریخ کاشت گندم و جو به همراه یک پنجه زنی است که کیفیت عالی به دنبال خواهد داشت تا عملکرد بوته ها افزایش پیدا کند.باید بذرها در عمق 1 الی 2 سانتی متر با توجه به شرایط منطقه کشت شود اگر در عمق بیشتر یا نامناسبی کشت بشود پنجه زنی مطلوبی نخواهد داشت و موجب کاهش رشد و کاهش عملکرد محصول می شود. یکی از بهترین تقویت کننده های بنیه بذر بذرمال روی می باشد. برای اینکه بذر بیشترین پتانسیل در عملکرد داشته باشد بهتر است از کودهای زیستی و شیمیایی استفاده شود. این کار تغذیه مناسبی در مراحل مختلف گندم و جو به وجود می آورد. از انجایی که تغذیه نقش بسیار مهمی برای رشد و سلامت همه موجودات است در گیاهان هم کودها بعنوان غذای گیاه بیشترین تاثیر را بعد از اب در رشد و افزایش عملکرد محصول دارند. کودهای مناسب جهت استفاده قبل از کاشت گندم شامل کودهایی که حاوی پتاسیم ، فسفر و گوگرد هست. برای اینکه گندم های بهتری داشته باشیم و برای افزایش عملکرد نهایی میتوان از کودهای زیستی بارور ( کود زیستی فسفاته بارور 2 مایع) یا (کود زیستی فسفاته بارور 2 پودری) استفاده کرد.

 

کود مرغی برای گندم

گندم از مهم‌ترین غلات است که جزو قوت غالب مردم جهان است. ‌این محصول بیشترین مساحت زیر کشت محصولات غذایی را به خود اختصاص داده‌است . تجارت جهانی گندم به تنهایی از مجموع تمام محصولات کشاورزی دیگر بیشتر است. از لحاظ نوع کشت معمولاً گندم ها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیم بندی می‌کنند. این دو نوع علاوه بر آن که دانه هایشان از نظر رنگ، بافت، شکل و … باهم فرق دارد شرایط رشد و نمو آنها نیز باهم تفاوت می‌کند. این دو نوع گندم را در دو زمان مختلف در سال کشت می‌نمایند. در اینجا اهمیت مناسب بودن کود گندم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • کود گندوم
    گندم کشاورزی

    گندم بهاره: 

در اوایل بهار کاشته می‌شود. معمولاً در ناحیه هایی کشت می‌کنند که گندم پاییزه نمی‌تواند در برابر سرمای سخت زمستانی آن مناطق، مقاومت نماید. البته میزان محصول‌دهی گندم پاییزه از بهاره بیشتر است.

  • گندم پاییزه: 

این نوع گندم در نیم کره شمالی ، در فصل پاییز موقعی که دمای خاک از ۱۳ درجه سانتیگراد کمتر باشد کشت می‌شود. ابتدا بذرگندم پاییزه جوانه می‌زند. سپس در فصل زمستان ، گیاه به صورت گیاه جوان کوچکی باقی می‌ماند و با آغاز فصل بهار، مجدد رشد و نمو خود را آغاز می‌کند. معمولاً در یکی از ماه‌های خرداد ، تیر یا نهایتاً مرداد ، دانه می‌رسد و آماده برداشت می‌شود. گندم های پاییزه به نسبت گندم های بهاره ریشه های عمیق تر و پرپشت تری دارند که تا ۲۰۰ سانتیمتر در خاک نفوذ می‌کنند.

این امر ناشی از آن است که گندم های پاییزه فصل رشد طولانی‌تری دارند.

 

شرایط مناسب برای رشد گندم

خاک شنی و رسی عمیق با زهکشی خوب، برای رشد گندم مناسب است. اصولاً میزان عملکرد گندم در شرایط دیم (آبیاری با باران)، در خاکهای ریز بافت بیشتر است. چون این قبیل خاک ها قادرند آب را بهتر و به مدت طولانی‌تر در خود نگهدارند. اما در شرایط آبی (که کشاورز خود گیاه را آبیاری می‌کند)، معمولاً گندم زیاد تحت تأثیر بافت خاک خود قرار نمی‌گیرد. گندم هم مانند سایر گیاهان نمی‌تواند در خاک خشک جوانه بزند. باید بدانیم که گندم در برابر خشکی مقاومت چندانی ندارد و نمی‌تواند به مدت طولانی ، خشکی و کم‌ آبی را تحمل نماید.

 

معیار مناسب کود گندم

کودگندم باروری کافی خاک یکی از الزامات تولید سودآور گندم پاییزه است. نیتروژن ، فسفر و گوگرد از عناصر ضروری کاشت گندم است. تقریباً تمام گندم ها به مقداری کود نیتروژن نیاز دارند ، مگر اینکه قبل از کاشت نسخه قابل توجهی از نیتروژن موجود در خاک وجود داشته باشد.

معیار مناسب کود گندم
چه معیار هایی برای کود گندم مناسب می دونی ؟

رابطه ای بسیار قوی بین محتوای پروتئین گندم و وضعیت نیتروژن کود داده شده به زمین وجود دارد. مهمترین نقش نیتروژن در گیاه حضور آن در ساختار پروتئین است علاوه بر این ، نیتروژن در کلروفیل ، ماده رنگ آمیزی سبز برگها نیز یافت می شود. کلروفیل گیاه را قادر می سازد انرژی را از نور خورشید با فتوسنتز انتقال دهد. بنابراین ، تأمین نیتروژن به گیاه بر میزان پروتئین ، پروتوپلاسم و کلروفیل تشکیل شده تأثیر می گذارد. به نوبه خود ، این بر اندازه سلول و سطح برگ و فعالیت فتوسنتزی تأثیر می گذارد.

 

 

پلت مرغی برای گندم

بطور کلی جهت تعیین مقدار کود پلت مرغی برای گندم به فاکتور‌هایی نظیر ماده الی خاک، نوع گیاه مورد کشت، بافت خاک، میزان باران باید توجه داشت. مثلاً برای خاک هایی که از لحاظ ماده آلی فقیر باشند باید میزان مصرف کود پلت مرغی بیشتر باشد. از طرفی خاکهایی که دارای بافت سبک هستند نسبت به خاک‌های سنگین مصرف کود مرغی بیشتر خواهد بود و یا در مناطقی که دارای باران زیادی باشند مصرف کود زیادتر خواهد شد.

کودگندم نیاز گیاهان به کود مرغی متفاوت خواهد بود. مثلاً نیاز غلات به کود‌های مرغی نسبت به گیاهان وجینی متفاوت خواهد بود. کمپوست کردن کود مرغی با گوگرد نه تنها آلودگی زیست محیطی مربوط به کود مرغی را کاهش می‌دهد بلکه موجب افزایش تأثیر زراعی آن نیز می‌شود. با کمپوست کردن کود مرغی محصولی بدست می‌آید که حمل و نقل و کاربرد آن راحت‌تر انجام می‌گیرد.  بنابراین گرچه درصد عناصر غذایی کمپوست سازی کود مرغی بیشتر از حالت اولیه آن است اما مقدار عناصر غذایی محصول نهایی کمپوست سازی از محصول اولیه آن کمتر است.

تعیین مقدار مصرف کود مرغی

بهترین روش در تعیین مقدار مصرف کود مرغی در هر هکتار انجام آزمون تجزیه کود مرغی می باشد. در این آزمون مقدار عناصر غذایی موجود در کود مرغی و خواص شیمیائی آن مخصوصا PH مشخص می شود. مقدار مصرف آن با توجه به آزمون تجزیه کود مرغی و آزمون خاک زراعی تعیین می شود.

زمان و نحوه مصرف کود مرغی

کودگندم در فصول مختلف سال کود مرغی را در مزارع مصرف می کنند. با مصرف آن در فصل پائیز بیشترین زمان برای تجزیه کود مرغی و آزاد سازی عناصر غذایی موجود در آن فراهم می گردد. کاربرد کود گندم مرغی در فصل پائیز به منظور جلوگیری از هدر رفتن ازت در خاک های بافت سبک توصیه نمی شود. کاربرد آن در فصل بهار برای هدر روی ازت در مزرعه فرصت کمی وجود دارد. به هرحال مصرف آن در فصل بهار انجام عملیات زراعی و کاشت را به تاخیر می اندازد و می تواند موجب افزایش فشردگی خاک شود. در بیشتر مواقع کود مرغی را در فصول تابستان و زمستان مصرف می کنند و هنگام مصرف کود مرغی در قبل از کاشت ، مخلوط کامل آن با شخم زدن خاک برای اجتناب از قرار گرفتن بذور در محل دارای کود مرغی زیاد توصیه می شود.

کودگندم چون امکان دارد بذور گیاهان زراعی در اثر سمیت آمونیاک جوانه نزنند و یا گیاه چه حاصل از آنها از بین بروند. تقریبا” ۳۵ تا ۵۰ درصد ازت موجود در قسمت آلی کود مرغی برای گیاهان هر ساله قابل استفاده است. بعد از مصرف کود مرغی تقریبا” ۲۰ درصد ازت کل آن برای گیاهان زراعی در سال دوم و حدود ۵ تا ۱۰ درصد آن در سال سوم قابل استفاده می باشد.

 

 

برای خرید این محصول از سازمان تامین نهاده ایران می توانید با کارشناسان ما برای نحوه استفاده درست از محصول مشاوره بگیرید فقط کافیست از اینجا ارتباط برقرار کنید یا به سایت تامین نهاده ایران به آدرس taminnahade.com مراجعه نمایید.