فروشگاه

فهرست مطالب

بهترین گوگرد و انواع آن

نقش گوگرد و انواع آن

بهترین گوگرد و انواع آن

مدت زمان مطالعه : حدود 3 دقیقه 

گردآورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده

بهترین گوگرد و انواع آن در کشاورزی بیشتر برای اصلاح خاک استفاده می شود و یکی از مواد مغذی مهم برای تولید محصولات غذایی می باشد. دانه ها، میوه ها، سبزیجات و محصولات زراعی برای حفظ رشد به آن نیاز دارند.

در سال های اخیر به دلیل استفاده بیشتر از سوخت ها با میزان گوگرد کم، کاهش چشمگیری در رسوب جوی آن رخ داده است. این تغییر در کشاورزی تأثیر مهمی داشته است، زیرا گیاهان زراعی جهت تأمین آن برای سنتز پروتئین ها، تعدادی از ویتامین ها و کوفاکتورها به وجود این عنصر در خاک نیاز دارند. در ادامه این مقاله به بررسی نقش گوگرد  در کشاورزی و گیاهان، انواع شکل های گرانول، مایع و عنصری آن، راههای تشخیص علائم کمبود، و روش های مصرف آنها پرداخته شده است.

گوگرد یا سولفور با نماد شیمیایی S نام یک عنصر شیمیایی است که در گروه ششم (VIA) و دوره سوم از جدول تناوبی عنصرها جای گرفته‌ است. این عنصر در خانواده اکسیژن قرار دارد. پیش از آن فسفر، پس از آن کلر، در بالای آن اکسیژن و پایین آن سلنیوم جای گرفته‌ است. نماد شیمیایی آن S و عدد اتمی آن ۱۶ است. اکتشاف این عنصر به پیش از تاریخ باز می‌گردد. کاربرد گوگرد در صنایع مختلف بسیار متنوع است.

 

مزایای گوگرد معدنی

  1. انواع گوگرد
    گوگرد را بهتر بشناسیم

    مقدار آهک کمتر از 10درصد

  2. فاقد سدیم و یا مقدار سدیم کمتر از 2درصد
  3. عناصر سنگین کمتر از حد مجاز ذکر شده (20 پی‌پی‌ام)
  4. درصد مناسب گوگرد عنصری حداقل ۱۰ تا ۱۲درصد
  5. داشتن pH اسیدی

 

معایب گوگرد معدنی

اگر برداشت گوگرد معدنی بدون دقت و آنالیز صورت گیرد می‌تواند حاوی آهک، سدیم، گچ و عناصر سنگین مانند کادمیوم ، سرب ، آرسنیک و جیوه باشد؛ که در این صورت نه تنها سودمند نیست ، بلکه می‌تواند ضرر بسیار سنگینی کشاورزی در پی داشته باشد.

 

ویژگی گوگرد پالایشگاهی

ظاهر این نافلز به رنگ زرد کمرنگ می‌باشد که بسیار سبک و نرم است. این عنصر به هنگام ترکیب با هیدروژن بوی مشخصی داشته که مشابه بوی تخم ‌مرغ فاسد شده‌ است. گوگرد با شعله آبی رنگ سوخته و بوی عجیبی از خود ساطع می‌کند.

ویژگی گوگرد پالایشگاهی
پالایشگاهی بودن گوگرد بهتر است

گوگرد در آب حل نمی‌شود ولی در دی‌ سولفید کربن (سولفور دو کربن) حل می‌شود. حالت‌های معمول اکسیداسیون این عنصر ۲-و۲+و۴+و۶+ است که ۲- و ۴+ کاهنده‌اند و تمایل رسیدن به ۶+ که پایدارتر است را دارند و حالت‌های ۴+ و ۶+ از قاعده هشت‌تایی (اشاره به ساختار گوگرد) پیروی نمی‌کنند. گوگرد در تمام حالت‌های مایع، جامد و گاز شکل‌های چندگانه دارد. ارتباط بین آنها هنوز کاملاً درک نشده‌ است. گوگرد کریستالی به صورت حلقه گوگردی نشان می دهد.

نیترید گوگرد پلیمری خواص فلزی دارد و این در حالی است که هیچ گونه اتم فلزی در خود ندارد (شبه فلز است). این عنصر همچنین خواص نوری و الکتریکی غیر معمول دارد.

گوگرد غیر متبلور یا پلاستیک با عمل سرد کردن سریع کریستال گوگرد حاصل می‌شود. مطالعات در زمینه اشعه ایکس نشان می‌دهد که گونه غیر متبلور و بی ‌نظم ممکن است که ۸ اتم در هر ساختار پیچشی ستاره مانند داشته باشد.

انواع گوگرد می‌توانند به دو حالت کریستالی به دست آید به صورت اورتورومبیک (گوگرد هشت وجهی) یا بلور مونو کلینیک که اولی در دماهای معمولی پایدارتر می‌باشد.

گوگرد در کنترل اسیدیته خاک و پائین آوردن phخاک و اصلاح خاک قلیایی و آهکی مؤثر است و چون با آب حل نمی شود و فرآیند اکسیداسیون گوگرد در خاک طولانی‌تر می باشد، لذا توصیه شده که از باکتری تیوباسیلوس برای تسریع در فرآیند اکسیداسیون استفاده شود.

خاک به عنوان بستر اصلی کشت گیاه و نیز محیطی منحصر به فرد برای انواع حیات محسوب می شود.

 

مصارف گوگرد :

  • تولید اسید سولفوریک
  • تولید کود کشاورزی
  • و لاستیک سازی، باروت، کبریت سازی، قند و شکر و نشاسته، حشره کش‌ها و شوینده‌ها ، صابون ، فرآوری خشکبار ، ضد عفونی سردخانه‌ها
  • و سایر صنایع ……
  • بسته بندی گوگرد: کیسه 25 کیلو گرمی، پالت یک تنی

 

گوگرد در خاک

عنصر در خاک بیشتر در بخش آلی آن یافت می شود. به علت ان که ، با این شکل در دسترس گیاهان نیست. برای اینکه در دسترس گیاهان قرار گیرد ، اول باید از ماده آلی آزاد شود و روند معدنی شدن را طی میکند. فرآیند معدنی شدن نتیجه فعالیت میکروبی هست. در این فرایند که توسط میکروارگانیسم ­های خاک انجام می­ شود S به سولفات (–SO42)  قابل استفاده برای گیاهان تبدیل می شود که تحت تأثیر نسبت کربن به گوگرد ، دما و رطوبت است.

 

نقش گوگرد در گیاه

تشکیل کلروفیل که باعث فتوسنتز می شود و از طریق آن گیاهان نشاسته، قند، چربی ها، ویتامین ها و ترکیبات دیگر تولید می‌کند.

تولید پروتئین، S تشکیل دهنده سه اسید آمینه است که بلوک های اصلی پروتئین هستند. تقریبا 90 درصد از گوگرد گیاه در این اسیدهای آمینه موجود است.

سنتز روغن، به همین دلیل مقدار کافی آن برای دانه های روغنی بسیار مهم است.

 

  • نشانه های کمبود گوگرد در گیاهانهر وقت  وضعیت گوگرد در گیاهان در حال رشد از حد بحرانی لازم پایین بیاید ، علائم کمبود آن در گیاه پدیدار می شود. بروز چنین علائمی نشانه یک وضعیت جدی است ،بازده محصول حتی بدون بروز چنین علائمی کاهش می یابد. و می توان با استفاده از کود گوگرد گرانول، پودری و یا مایع این علائم را تا رفع نمود.
  • کمبود گوگرد در گیاهان
    بیا تا باهم کمبود بودن گوگرد در گیاهان را اسباط کنیم

    کاربردهای گوگرد

     مصرف گوگرد در صنایع ، بسیار متفاوت می باشد، طوری که در گذشته میزان مصرف گوگرد اغلب بعنوان یک شاخص برای فعالیت های صنعتی در کشور سنجیده می شده. یکی از مصارف عمده گوگرد ، تولیدسولفوریک اسید است که در تهیه مواد شیمیایی آلی، معدنی و کود های کشاورزی کاربرد دارد. گوگرد برای تهیه مواد منفجره،  نرم کننده های رنگ، لاستیک، کبریت، کود های فسفاته، کودهایی مثل  آسفالت و بتن گوگردی و … استفاده می شود.

    گوگرددر کشاورزی نقش مهمی دارد و به عنوان ماده دفع بیماری ها و آفات نباتی، پایدار کننده میوه های خشک، غذای گیاهی، تنظیم کننده pH یا اسیدیته خاک، ماده اصلاحی خاک های قلیایی و آهکی استفاده می شود.

     

 

 

برای خرید این محصول از سازمان تامین نهاده ایران می توانید با کارشناسان ما برای نحوه استفاده درست از محصول مشاوره بگیرید فقط کافیست از اینجا ارتباط برقرار کنید یا به سایت تامین نهاده ایران به ادرس taminnahade.com مراجعه نمایید.