دلایل استفاده از پلت مرغی
مدت زمان مطالعه : حدود 4 دقیقه
گردآورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده
دلایل استفاده از پلت مرغی پلیت مرغی برای محصولات زراعی از جمله کود حیوانی با ازرشی است که به شکل فرآوری ترکیب برای استفاده قرار می گیرد کود پلت مرغی برای زراعت هستند بیش از 90 درصد از مواد لازم برای رشد گیاهان، سبزیجات و صیفی جات در این کود یافت می شود.
فواید پلت مرغی برای محصولات زراعی
در پاسخ به کسانی که می پرسند کود پلت مرغی چیست؟ باید بگوییم کود پلت مرغی از کودهای حیوانی ارگانیک است که جایگزین خوبی برای کود خام مرغی است و برای انواع خاک اقلیم های متفاوت و محصولات باغی و زراعی متنوع مناسب است.
کود پلت مرغی برای محصولات زراعی به دلیل دارا بودن مواد آلی از جمله نیتروژن ، فسفر ، پتاسیم ، ازت ، گوگرد، پروتئین ؛ آهن، روی، منگنز عناصر غذایی و غیره، انتخاب مناسبی برای تولید محصول ارگانیک طبیعی در این کود است که باعث تقویت محصولات کشاورزی می شود NPKاست. مهم تر از همه وجود زنده ماندن زمین های کشاورزی و استفاده نسل های بعد از زمین ها نیز از فواید مصرف پلت مرغی برای زراعت است.
استفاده از کود مرغی پلت شده، باعث اصلاح ساختار و بافت خاک کشاورزی و بهبود کیفیت و کمیت محصول و مانع از فرسایش خاک نیز می شود.
چندین دلیل استفاده از پلت مرغی

دلایل زیادی را می توان برای استفاده از پلت مرغی برای زراعت نام برد.
1- دوام و ماندگاری کود پلت مرغی در خاک زیاد است و بین 2 تا 3 سال نیز میتواند بر روی خاک موثر باشد.
2- کود پلت مرغی یک منبع آلی نیتروژن است که مهم ترین ماده غذایی برای رشد گیاهان برگ سبز به شمار می رود.
3- کود منبع مفید نیتروژن برای گیاه محسوب می شود که کاملاً خشک است
سه روش مصرف کود پلت مرغی
کشاورزان و باغداران انواع کودهای آلی مانند کود پلت مرغی را به روش های متفاوتی به کار می برند. سه روش مختلف استفاده از کود پلت مرغی مورد استفاده کشاورزان و باغداران به شرح زیر است.
- استفاده از پلت مرغی برای گیاهان در زمان آماده سازی خاک برای زراعت و باغبانی
- –استفاده از چالکود مخصوصاً برای استفاده درختان در باغات و گل خانه ها که بهتر از روشهای دیگر است.
- –پخش کردن در مزرعه و باغات یا در کرت ها و شیارهای سایه انداز درختان میوه.
مصرف صحیح کود پلت مرغی برای محصول زراعی سیب زمینی
سیب زمینی از گیاهان پرتوقعی است که نیاز به آب بسیار زیادی دارد و برای همین میزان جذب عناصر مغذی توسط این گیاه از خاک زیاد است. پژوهش های انجام شده بر روی گیاه سیب زمینی از تاثیر کود مرغی و پتاسیمی بر عملکرد و جذب برخی عناصر توسط گیاه بخش هوایی و پس از برداشت نیز در عملکرد و غلظت عناصر غذایی غده سیب زمینی تاثیر چشمگیری نشان داده است.

کشاورزان عزیزی که میخواهند بدانند میزان مصرف پلت مرغی برای محصولات زراعی چون سیب زمینی چه مقدار است؟
بگوییم مصرف 5 تن در هکتار کود مرغی میزان عمل آوری سیب زمینی به 71/44 تن در هکتار می رساند. البته ذکر این نکته شاید برایتان مفید باشد چون کود مرغی درصد آهن پایینی دارد و امکان قارچ شدن گیاه است تخم حشرات زیادی است. بنا براین بهترین شیوه استفاده کود مرغی برای سیب زمینی است غنی شده و در حین عملیات کمپوست میکروب کشی شدهبذرهای علف وحشرات موجود در آن ار بین رفته است.
مصرف کود پلت مرغی برای زراعت گندم
کسانی که می پرسند بهترین شیوه مصرف پلت مرغی چیست؟ باید بدانند بهترین شیوه مصرف پلت مرغی برای محصولات زراعی چون گندم نوع مایع است. دلایل زیادی برای این ادعا وجود دارد از جمله این که:

1- کود مایع مرغی برای کشت گندم باعث بالا رفتن تناژ وکیفیت گندم می شود.
2- کود مایع مرغی مانع از هدر رفت رطوبت خاک به مدت طولانی می شود.
3- اثرات خشکی هوا را به روی گیاه کم میکند.
4- از گندم در برابر گرما و سرمای شدید محافظت میکند.
5- استفاده از کود مرغی مایع برای هر دو نوع گندم آبی و دیمی مفید است.
و در نهایت خوب است بدانید میزان 500 تا 700 کیلوگرم در هکتار پلت مرعی برای گندم میزان مناسبی است.
مصرف کود پلت مرغی برای زراعت گوجه
در مورد گیاهان گلخانه ای نظیر خیار ، گوجه و غیره باید بدانید میزان مصرف کود پلت مرغی برای این گونه محصولات 60 تا 120 گرم در متر مربع است.

گوجه فرنگی، فلفل، بادمجان، کدو، خیار، هندوانه و غیره جزو گیاهانی هستند که عناصر موجود در کود مرغی را با راندمان بالاتری جذب کرده و در همه مراحل رشد به آن نیازمند هستند.
مصرف کود پلت مرغی برای زراعت پسته
ازآنجا که کود پلت مرغی به دلیل داشتن نیتروژن از جمله کودهای مغذی و ارگانیک برای خاک است که باعث حاصلخیزی و رطوبت بیشتر خاک می شود.

استفاده از کود پلت مرغی برای محصولات زراعی مخصوصاً زمین هایی که کمبود نیتروژن، ازت و فسفر دارند بسیار مفید است. از آنجا که درخت پسته از درختانی است که نیاز شدید به عناصر ازت و پتاسیم دارد، استفاده از کود پلت مرغی برای این درختان بسیار مفید است و باعث تولید محصول باکیفیت و عالی می شود. کود مرغی پلت شده را برای درختان پسته به صورت کودپاش یا چالکود استفاده می کنند. میزان مصرف استاندارد کود مرغی برای درختان پسته 2000 تا 4000 کیلوگرم در هکتار است.
مقاله پیشنهادی : پلیت مرغی life
مصرف کود پلت مرغی برای زراعت زعفران
برای افزایش محصول زعفران کارشناسان سایت تامین نهاده شما را به استفاده از کود پلت مرغی توصیه میکنند.

استفاده از کود پلت مرغی باعث افزایش تعداد گلدهی و کیفیت وزن و ریشه زعفران می شود. استفاده از کود پلت مرغی برای زراعت زعفران فقط زمانی که زمین خشک است توصیه می شود و استفاده مکرر از این کود باعث آسیب رساندن به این گیاه می شود.