مراحل کشت گندم

مراحل کشت گندم

مراحل کشت گندم

مدت زمان مطالعه : حدود 2 دقیقه 

گردآورنده : واحد تحقیق و توسعه سازمان تامین نهاده

گندم را میتوان مهمترین محصول کشاورزی کشور دانست که آرد مورد نیاز برای تهیه نان را تامین میکند. هر ساله این محصول بیشترین توجه کشاورزان را به خود جلب کرده و سطح زیادی از وسعت زمین های کشاورزی کشورمان را به خود اختصاص میدهد. کشت این محصول با توجه به تجربه زیاد کشاورزان نیاز به دانش تخصصی خاصی ندارد ولی با کمک علم روز میتوان میزان برداشت را در هر هکتار حتی به دو برابر رساند. از این رو افزایش اطلاعات راجب به کشت گندم امری مهم میباشد.

 

آماده سازی و شخم زدن زمین

شخم زدن یا خاک ورزی یکی از اقدامات مهم قبل از کشت میباشد که معمولا کشاورزان روش های خاص خود را برای انجام آن دارند. پیش از توضیحات مربوط به شخم باید گفت که روشی بنام خاک ورزی حفاظتی وجود داشته که

آماده سازی و شخم زدن زمین

کشاورزان از آن بر اساس تجربه شان استفاده مینمایند. خاصیت خاک ورزی حفاظتی این است که رطوبت خاک را حفظ کرده و از فرسایش آن جلوگیری میکند. در واقع در این روش ممکن است اصلا شخمی انجام نشده و بقایای کشت قبلی همچنان بر روی خاک موجود باشد. این روش دو نوع میباشد:

  • روش اول :
    بی خاک ورزی یا همان بدون شخم
  • روش دوم:
    کم خاک ورزی یا همان شخم

 

انواع شخم

  • شخم اولیه در کشاورزی
    کشاورزان در فصل پاییز شخم اولیه را بوسیله گاو آهن های برگرداندار انجام میدهند. این کار خاک را از وجود موانع بزرگ برای رشد بذر گیاه خالی کرده و محیط را اصطلاحا گاورو میکند. پس از آن شخصی 25 سانتی متری انجام شده و بهتر است این اقدام در زمانی صورت بگیرد که زمین مرطوب باشد پس گاهی پیش آبیاری هم لازم است. مرطوب بودن زمین به این جهت لازم است که باعث رشد بذر علف های هرز شده که در طی شخم ثانویه از بین میروند.
  • شخم ثانویه در کشاورزی
    پس از شخم اولیه نوبت به این شخم میرسد که کشاورزان در شروع عملیات کشت به وسیله دستگاه هایی مثل دیسک ، لولر یا سیکلوتیلر اقدام به شخمی کم عمق تر نموده که باعث یکدست شدن زمین و ارتباط بهتر بذر با خاک میشود.

 

مقاه پیشنهادی: بهترین رشد گندم

 

کوددهی زمین برای شروع جوانه زنی

معمولا به این نوع کودها پیش کشت یا استاتر گفته میشود و وظیفه آن غنی نمودن خاک از عناصر پر مصرف میباشد. البته باید دقت داشت که کود و بذر به هیچ عنوان نباید در تماس مستقیم باشد. زیرا ممکن است موجب مسمومیت جوانه و بذر شده و به کلی رشد گیاه را متوقف نماید. بهتر است بذرها پیش از پاشش نیز توسط کودهای مخصوص بذرمال شده تا جوانه زنی آنها تسهیل گردد.

 

آبیاری مناسب و به موقع کشت گندم

یک آبیاری خوب و مناسب میتواند تناژ محصول تولیدی شما را بالا ببرد و یک آبیاری دیر و نامناسب محصول را دچار خسارت خواهد کرد.

آبیاری مناسب و به موقع کشت گندم

بهتر است برای کشت پاییزه گندم مزرعه در دو نوبت ده یا هفت روزه آبیاری شود. البته باید به یکنواخت بودن پاشش بذر و همچنین انتخاب رقم مناسب بذر نیز دقت زیادی نمود. در نهایت همواره با یک کارشناس متخصص در این زمینه مشورت داشته باشید تا در طول دوره کشت با مشکل جدی مواجه نگردید.

 


سخن پایانی

کشاورزان نمونه هر سال با توجه به تجربه های پیشین و هم چنین کسب اطلاعات و دانش روز و مشورت با کارشناس مجرب اقدام به کشت مینمایند تا در پایان سال گندمی مرغوب و با تناژی بالا در سطح زمین خود به دست آورند که سود خوبی را برای آنان به ارمغان میاورد. در کنار آن محصولی باکیفیت را به دست خریداران میرساند.

 

برای خرید کود از سازمان تامین نهاده ایران می توانید با کارشناسان ما برای نحوه استفاده درست از محصول مشاوره بگیرید فقط کافیست از اینجا ارتباط برقرار کنید یا به سایت تامین نهاده ایران به ادرس taminnahade.com مراجعه نمایید.
بهترین کود در زمان خشکسالی