دفتر ریاست|قوانین|درباره ما

اقاچاق آرد، پرسودتر از هروئین شد؟/ اختلاف ۲۷ برابری قیمت آرد دولتی و آزاد

پنج‌شنبه 10 مهر 1404 توسط
کشاورز
| هنوز نظری وجود ندارد

به گزارش تامین نهاده ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم 
به دلیل اختلاف شدید قیمت آرد یارانه‌ای نانوایی‌ها با آرد آزاد، صنف و صنعت و همچنین کشورهای همسایه (تا ۲۷ برابر تفاوت)، قاچاق و عرضه خارج از شبکه آرد به شدت افزایش یافته و سود آن حتی از قاچاق هروئین بیشتر توصیف شده است.


مسئولان و نمایندگان مجلس اعلام کرده‌اند که این فاصله قیمتی زمینه‌ساز رانت، تخلف و دشواری در نظارت شده است. هر هفته پرونده‌های متعددی درباره عرضه غیرقانونی آرد تشکیل می‌شود.


کارشناسان معتقدند حذف یارانه آرد و آزادسازی نرخ آن می‌تواند تا ۳۵ درصد از مصرف بکاهد و شفافیت بیشتری ایجاد کند. دولت نیز با راه‌اندازی سامانه «نانی‌نو» تلاش کرده نشت آرد را کاهش دهد، اما مشکل همچنان پابرجاست.


به طور کلی، سیاست‌های فعلی توزیع آرد باعث ایجاد انگیزه برای قاچاق، کاهش کیفیت نان و اتلاف منابع یارانه‌ای شده است.

ورود | ثبت نام افزودن نظر